Erdogan: Više nemamo strpljenja

© Sputnik / Alexey MaishevRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska će nastaviti da se bori protiv terorizma, kako unutar zemlje, tako i van nje, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nakon terorističkog napada u Ankari u kom je stradalo 28 ljudi.

„Oštro osuđujemo ovako gnusan teroristički napad. Nećemo skrenuti s puta borbe protiv terorizma, kako unutar zemlje tako i van njenih granica“, rekao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, ovaj teroristički napad je prepunio „čašu strpljenja“.

Teroristički napad u Ankari - Sputnik Srbija
Teroristički napad u Ankari, najmanje 28 mrtvih (video, foto)

Oglasio se i zamenik premijera Turske Numan Kurtulmuš koji je potvrdio da je 28 ljudi poginulo, a 61 čovek ranjen nakon što je eksplodirala bomba u automobilu u blizini zgrada Generalštaba i Parlamenta Turske u Ankari.

Prema njegovim rečima, meta napada je bio autobus koji je prevozio vojnike u zgradu Generalštaba. Eksplozija se dogodila kada je autobus stao zbog crvenog svetla na semaforu.

„To nije samo napad na naše vojnike, već i na ceo naš narod. Učinićemo sve što je u našoj moći kako bismo pronašli odgovorne za ovaj zločin“, rekao je on.

Kurtulmuš je dodao da još uvek nije utvrđeno ko je odgovoran za ovaj teroristički napad, kao i da je istraga u toku.

Predsednik Erdogan je zbog terorističkog napada otkazao svoju posetu Azerbejdžanu dok je premijer Ahmet Davutoglu saopštio da neće otputovati u Brisel. U toku je hitan sastanak Saveta bezbednosti Turske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala