Drevni sirijski grad Alep u ruševinama

Pratite nas
Pored raspada zemlje i miliona izbeglica, rat u Siriji doveo je i do značajnih gubitka kada je u pitanju svetska kulturna baština. Pripadnici takozvane Slobodne sirijske armije i terorističke organizacije DAEŠ uništavali su kulturna nasleđa stara i po nekoliko vekova. Predstavljamo vam fotografije uništenih objekata drevnog sirijskog grada Alepa.

Pored raspada zemlje i miliona izbeglica, rat u Siriji doveo je i do značajnih gubitka kada je u pitanju svetska kulturna baština. Pripadnici takozvane Slobodne sirijske armije i terorističke organizacije DAEŠ uništavali su kulturna nasleđa stara i po nekoliko vekova. Predstavljamo vam fotografije uništenih objekata drevnog sirijskog grada Alepa.

© Sputnik / Michael AlaeddinPogled na Stari grad Alepa sa saht-kule. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1986. godine.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
1/7
Pogled na Stari grad Alepa sa saht-kule. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1986. godine.
© Sputnik / Michael AlaeddinRazrušeni Stari grad u Alepu. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1986. godine.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
2/7
Razrušeni Stari grad u Alepu. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1986. godine.
© Sputnik / Michael AlaeddinPokrivena pijaca u Starom gradu Alepa. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a uvršten je u Uneskovu listu svetske kulturne baštine 1986. godine.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
3/7
Pokrivena pijaca u Starom gradu Alepa. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a uvršten je u Uneskovu listu svetske kulturne baštine 1986. godine.
© Sputnik / Michael AlaeddinCitadela, stara velika tvrđava izgrađena na visokom brdu u srcu Alepa, na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1986. godine.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
4/7
Citadela, stara velika tvrđava izgrađena na visokom brdu u srcu Alepa, na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine nalazi se od 1986. godine.
© Sputnik / Michael AlaeddinPogled na uništeni Stari grad u Alepu. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a uvršten je u Uneskovu listu svetske kulturne baštine 1986. godine.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
5/7
Pogled na uništeni Stari grad u Alepu. Ovaj kompleks građen je između 12. i 16. veka, a uvršten je u Uneskovu listu svetske kulturne baštine 1986. godine.
© Sputnik / Michael AlaeddinPogled na sahat-kulu u Starom gradu u Alepu. Ovaj kompleks zgrada je građen između 12. i 16. veka, a uključen je u Uneskovu listu svetske kulturne baštine 1986. godine.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
6/7
Pogled na sahat-kulu u Starom gradu u Alepu. Ovaj kompleks zgrada je građen između 12. i 16. veka, a uključen je u Uneskovu listu svetske kulturne baštine 1986. godine.
© Sputnik / Michael Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaOpustošene ulice Starog grada u Alepu.
Drevni sirijski grad Alep u ruševinama - Sputnik Srbija
7/7
Opustošene ulice Starog grada u Alepu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala