Šojgu: Rusija i Iran će jačati vojnu saradnju

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMinistar Sergej Šojgu bio je domaćin danas na Četvrtoj konferenciji za međunarodnu bezbednost u Moskvi
Ministar Sergej Šojgu bio je domaćin danas na Četvrtoj konferenciji za međunarodnu bezbednost u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Iran će jačati vojnu saradnju i zajednički će se boriti protiv zajedničkih pretnji, između ostalog i protiv međunarodnog terorizma, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nakon susreta sa iranskim kolegom Hoseinom Deganom, koji boravi u poseti Moskvi.

„Siguran sam da će naš susret doprineti jačanju prijateljskih veza između ruskih i iranskih oružanih snaga“, rekao je Šojgu.

Prvobitna odluka o prekidu ispunjavanja ugovora o isporuci „S-300“ Iranu bila je doneta radi podrške udruženim naporima „šestorke“ međunarodnih posrednika u pregovorima o Iranskom nuklearnom programu. - Sputnik Srbija
Iran uplatio avans Rusiji za isporuku S-300

Iranski ministar, koji je doputovao u Moskvu u ponedeljak, sastao se i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i s potpredsednikom Vlade Dmitrijem Rogozinom.

Dvojica ministara su razgovarali i o merama za razvoj vojne saradnje dveju zemalja i postavili njene pravne temelje potpisivanjem ugovora u ime Teherana i Moskve.

„Rusija i Iran su spremni i da usklade stavove o velikom broju svetskih i regionalnih pitanja“, dodao je Šojgu, govoreći o „sve dubljoj krizi na Bliskom istoku“.

„Naše zemlje su pred istim izazovima i pretnjama u bliskoistočnom regionu i samo zajedničkim snagama ćemo ih savladati“, zaključio je Šojgu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala