Merkelova spremna za ukidanje sankcija Rusiji

© AFP 2023 / ROBERTO SCHMIDT Angela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel spremna je da ukine sankcije Rusiji, ali za takvu odluku još uvek ne postoji osnov, izjavio je izvor iz Hrišćansko–demokratske unije nakon sastanka predstavnika te partije sa nemačkom kancelarkom u Bundestagu.

„Merkelova bi sankcije ukinula još danas da može, međutim takva odluka mora da bude potkrepljena činjenicama“, rekao je izvor, a preneo Rojters.

Protesti farmera u Francuskoj - Sputnik Srbija
Seno, đubrivo i gume: Francuski farmeri blokirali puteve (foto, video)

Prema njegovim rečima, Merkelova je rekla poslanicima da akcije Rusije u Siriji ne ulivaju poverenje, kao i da su ruske vlasti pokušavale da preuveličaju slučaj sa nestankom trinaestogodišnje Ruskinje u Berlinu.

Sredinom septembra roditelji trinaestogodišnje devojčice, koja živi u Berlinu i koja ima dvojno državljanstvo, i rusko i nemačko, saopštili su medijima da je ona nestala negde na putu od kuće do škole. Sledećeg dana devojčica je pronađena i tada je tvrdila da su je migranti kidnapovali i silovali.

Devojčicina tetka je potom medijima rekla da će kontaktirati advokate s obzirom da se pribojava da socijalne službe mogu da oduzmu to dete.

Nemačka policija je demantovala navode o kidnapovanju i silovanju devojčice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala