Turski političar: Ubicu pilota Su-24 treba kazniti

© REUTERS / Reuters TV/HaberturkKombo - fotografije prikazuju pad ruskog aviona Su-24 nakon što ga je pogodio turski avion F-16 na sirijskoj teritoriji, u blizini granice sa Turskom, 24. novembra 2015.
Kombo - fotografije prikazuju pad ruskog aviona Su-24 nakon što ga je pogodio turski avion F-16 na sirijskoj teritoriji, u blizini granice sa Turskom, 24. novembra 2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čovek koji je kriv za smrt pilota ruskog Su-24 izvršio je zločin, izjavio je bivši ministar kulture i turizma Ertugrul Gunaj.
Su-24 - Sputnik Srbija
Ubica pilota Su-24 nalazi se u Istanbulu

Turska treba da kazni čoveka koji je odgovoran za pogibiju pilota ruskog aviona Su-24, izjavio je turski političar Ertugrul Gunaj, bivši ministar kulture i turizma zemlje.

„Čovek koji je ubio pilota izvršio je zločin. Šta može Turska da uradi? Da ga uhapsi i, ako krivica bude dokazana, osudi“, naglasio je Gunaj.

Po mišljenju bivšeg turskog ministra, kazna ubice ruskog pilota može da otvori vrata za pregovore sa Rusijom. Turska ne treba da propusti šansu za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

Gunaj je naveo i da sada čovek koji je ubio Rusa ne samo da ostaje na slobodi, već sa gordošću priča novinarima o svom čudovišnom postupku.

„Sve dok čovek koji je ubio pilota ne samo što ostaje na slobodi, ali sa gordošću priča o tome u medijima. To nervira i Rusiju i tursku javnost“, rekao je Gunaj.

Turska je oborila ruski vojni avion 24. novembra zbog navodnog upada u turski vazdušni prostor. Rusija je negirala te navode, a Putin je incident opisao kao „zabadanje noža u leđa od strane onih koji podržavaju teroriste“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala