Ankara upozorava Moskvu

© AP Photo / Ariha Today via APProvincija Idlib u Siriji
Provincija Idlib u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska je izjavila da osuđuje akcije ruske avijacije u Siriji, jer su one „u suprotnosti sa međunarodnim pravom“ i predstavljaju „ratni zločin“.
Turska vojska na sirijskoj granici - Sputnik Srbija
Turska se meša u situaciju u Siriji da bi spasila DAEŠ

Ministarstvo inostranih poslova Turske ponovo je optužilo Rusiju da gađa civilne objekte, nazvavši to „ratnim zločinom“ i izjavio da će nastavak ruskih udara neizbežno dovesti do ozbiljnih posledica.

„Nakon odluke o prekidu vatre koju je 11. februara donela Međunarodna grupa za pomoć Siriji u Minhenu, Rusija nastavlja da izvodi udare po civilima, školama, bolnicama u Siriji… Odlučno osuđujemo ove napade koji su u suprotnosti sa međunarodnim pravom i predstavljaju ratni zločin. Ako se oni ne zaustave, neizbežno će dovesti do još ozbiljnijih posledica“, navodi se u saopštenju turskog spoljnopolitičkog resora.

Međunarodna organizacija „Lekari bez granica“ saopštila je da je uništena bolnica u sirijskom gradu Idlibu. Njeni predstavnici smatraju da je napad na bolnicu izvela sirijska vojska. Premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da je bolnicu pogodila ruska raketa. Ambasador Sirije u Moskvi Rijad Hadad izjavio je da je bolnicu uništila američka avijacija. Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs rekla je da Bela kuća osuđuje bombardovanje bolnice u Siriji, ali da ne zna ko tačno stoji iza njega.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala