Vučić: Pa, naravno da Tolimir nije stradao od krstareće rakete

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izveštaj iz Haškog tribunala da je general Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću nije odgovor koji smo tražili u dopisu koji sam poslao, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Stefanović: Nije reč o Šešelju, već o pokušaju destabilizacije Vlade

On je primetio da to nije odgovor na pitanje zašto je Tolimir umro i zašto nije pušten na zahtev Beograda od pre četiri meseca, kojim je traženo da se pusti iz pritvora kako bi se lečio, a zatim prokomentarisao:

„Naravno da je umro prirodnom smrću, nismo ni mislili da je od krstareće rakete“. Vučić je dodao da su pitanja nakon toga, posebno u domaćoj javnosti, više znak da je ovde ljudima važnije da ruše vlast nego da se pobrinu za život Tolimira.

„Srbija zna svoje obaveze, i domaće i međunarodne, ali izgleda da Srbija mora neke druge u svetu da podseća na njihove obaveze, a to je da štite život i ljude“, zaključio je premijer.

On je takođe ocenio da nije slučajno što je zahtev za izručenje Vojislava Šešelja Hagu upućen u jeku izborne kampanje, i da oni koji su želeli da naprave problem Srbiji i njemu lično — jesu napravili problem.

„U srcu ili u jeku izborne kampanje da li da pomognemo desničarima ili da rušimo sebe, šta god da kažete potpuno je svejedno. Tako da oni koji su želeli da naprave problem Srbiji, nedvosmisleno su ga napravili. Da li mi je lako da donesem bilo kakvu odluku, pošto znam kako će to da ide od jednog do drugog, te će svi odgovorni i koji se pitaju u skladu sa zakonom da prebace to do mog stola… I doneću odluku najbolju za Srbiju, uvek“, rekao je premijer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala