#PrvaSputnjikGodina — Čepurin: Sputnjik ruši zid između Istoka i Zapada (video)

Pratite nas
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da je informacija koja se danas pruža previše jednostrana i stvara sve lošiji odnos Zapada prema Istoku koji dovodi do spuštanja nove gvozdene zavese, dok je novinska redakcija Sputnjika ta koja se bori protiv toga i nastoji da sruši taj zid.

„S obzirom da je Srbija deo i Istoka i Zapada istovremeno, smatram da je to postojanje Sputnjika za nas veoma važno. Sputnjik ima veoma dobru organizaciju i fenomenalnog glavnog urednika“, rekao je on na proslavi prve godišnjice postojanja Sputnjika u Srbiji.

Prva godina Sputnjika — ko nam je došao na rođendan - Sputnik Srbija
Prva godina Sputnjika — ko nam je došao na rođendan (video)

Čepurin je istakao da je Sputnjik za proteklih godinu dana učinio jako puno, te da će njegova popularnost sve više rasti s obzirom da su osnovne teme tog medija budućnost sveta, budućnost Srbije, interesi Srbije, kao i odnosi sa Rusijom.

„Sputnjik je to što nas prati, to što je uvek sa nama. Želim vam jako puno godina uspešnog rada. Mislim da je prva godina samo početak, a sudeći po tome kako je uspešno prošla, kako se veoma pitko i jasno i razumljivo ta informacija prenosi narodu, to je veoma dobar početak i predodređuje lepu budućnost“, poželeo je ruski ambasador Sputnjiku.

Čepurin je dodao da se Sputnjik „rodio“ istog dana kada i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, samo 466 godina kasnije, te da je i to dobar znak da mu predstoji dobra budućnost i da ima sve mogućnosti da postane ta agencija koja „govori to što drugi prećutkuju“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala