#PrvaSputnjikGodina — Vulin: Budite kakvi jeste (video)

© Sputnik / Đorđe KrstićMimistar Aleksandar Vulin i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić
Mimistar Aleksandar Vulin i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dolaskom Sputnjika dobili smo priliku da iz prve ruke čujemo kako Rusija i Istok vide našu zemlju, nemojte da se menjate više nego što morate, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitajući rođendan Sputnjiku.

„Sputnjik je doneo novu perspektivu. Srbija je mogla iz prve ruke da čuje kako Rusija, kako Istok vidi Srbiju, kako vidi dešavanja u našoj zemlji i oko nje, ali nam je vaša kuća dala mogućnost da kroz Sputnjik prikažemo sebe“, rekao je ministar Vulin. 

On je dodao da je Sputnjik otvorio mogućnost da se uverimo da li su određene informacije tačne i da li dolaze iz samo jednog izvora, što je izuzetno važno. 

„Lekovito je i dragoceno kada imate priliku da upoređujete, da iz različitih izvora komentarišete istu stvar. Onda vidite da zapravo svet i nije toliko različit, ali da svakako može da bude mnogo istinitiji. Samo budite takvi kakvi jeste, nemojte da se menjate više nego što morate. Kako budete rasli, tako ćete nam biti sve draži“, rekao je ministar Vulin čestitajući rođendan Sputnjiku.

Marković: Samo neka raste

„Posle talasa proameričkih, stranih medija, Sputnjik je dobrodošlo osveženje na medijskom nebu Srbije“, kaže istoričar i potpredsednik Socijalističke Partije Srbije Predrag Marković.

On je povodom prve godine rada naše kuće u Srbiji izjavio da Sputnjik uravnotežuje sliku sveta, što je danas dragoceno.

„Nama je dragoceno da imamo jedan veliki ruski medij. Nadam se da će Sputnjik rasti i imati sve veću ulogu“, rekao Predrag Marković.

Trebješanin: Sputnjik poštuje činjenice

I psiholog Žarko Trebješanin slaže se da su građani Srbije do pojave Sputnjika imali smo samo informacije obojene jednom bojom. Dobro je da čovek sagleda neku stvar iz dve perspektive, kaže Trebješanin.

„Jako je dobro što se pojavio Sputnjik kao neka vrsta osveženja. Trebalo bi negovati nepristrasnost. Naravno, svaki medij ima stav, ali on ne sme da ide nauštrb onoga što su činjenice“, podseća Trebješanin.

On dodaje da mu se Sputnjik dopada zato što pre svega poštuje činjenice, koje su vrlo jasno odvojene od tumačenja i komentara.

Vukadinović: Malo čudo zvano Sputnjik

Politički analitičar Đorđe Vukadinović podseća da je istina vrlo važna u životu, politici i medijima, ali i da je svuda ima malo, kako kaže, ne zna se gde je ima manje, u Srbiji ili u svetu.

„Pojava Sputnjika je pojava svetla u tami. Znam koliko je to teško. Nekada se zapitamo da li to ima smisla, da li se primećuje i ceni. A onda dođu ovakvi trenuci kao što je ova vaša proslava, a to je tek prva godina… Mislim da ste napravili pravo malo čudo. Mimo geopolitičke scene na kojoj je pojava Sputnjika dragocena, i što se na srpskoj sceni pojavio ruski glas, koji je jako nedostajao, vrlo je važno da u našim uslovima imate jedno mesto pristojnog dijaloga gde razgovaraju predstavnici različitih opcija“, istakao je Vukadinović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala