#PrvaSputnjikGodina — Bećković: Presudno je mesto rođenja (video)

© Sputnik / Saša P.Matija Bećković na proslavi Sputnjikovog rođendana
Matija Bećković na proslavi Sputnjikovog rođendana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nije slučajno da su rođendan i rodno mesto nešto toliko važno, presudno, a ovde se ne zna šta je važnije — ko se rodio ili gde se rodio, rekao je povodom Sputnjikovog rođendana akademik Matija Bećković.

„Krštenica je izdata Sputnjiku da je rođen u Beogradu pre godinu dana, i ona će važiti dok ga ima. Nerazjašnjena je misterija zašto je to važno, gde ste se rodili i kako vam taj dan i to mesto određuju sudbinu i ceo život“, rekao je akademik Bećković.

On je dodao da dolaskom Sputnjika ljudi neće samo dobiti priliku da govore ono što se prećutkuje, kako kaže naš slogan, nego i ono što ne može da se govori na nekom drugom mestu.

„Bio sam u Mojkovcu na proslavi stogodišnjice čuvene Mojkovačke bitke u kojoj je poginuo jedan od mojih đedova ili dedova, on je bio kapetan. Kada smo ga pre nekog vremena prenosili sa mesta gde je bio sahranjen, prepoznali smo ga po dugmetu koje smo našli. Bilo je to rusko dugme, on je nosio rusku uniformu, kao svi crnogorski oficiri. Nosio je i rusko oružje i ruski hleb. To je bilo u onoj Crnoj Gori koju je Rusija oblačila, obuvala, naoružavala i hranila. Da li je to ova ista koja je uvela sankcije Rusiji, pitanje je koje može da se postavi na Sputnjiku“, ocenio je Bećković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala