Ruski prankeri prevarili Erdogana (video)

© AP Photo / Basin Bulbul, Presidential Press Service PoolPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri (telefonski hakeri) Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, na društvenim mrežama poznati kao Vovan i Leksus, saopštili su da su razgovarali telefonom s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, predstavivši se kao predsednik i premijer Ukrajine.

Prankeri su naveli da su, kao Petro Porošenko i Arsenij Jacenjuk, turskom predsedniku predložili da se dve zemlje ujedine protiv Rusije. 

Kasnije je, međutim, izvor u Erdoganovoj administraciji demantovao saopštenje o telefonskom pozivu turskom predsedniku. 

„Nisam čuo za taj telefonski poziv, ali nemoguće je jednostavno pozvati predsednika. Smatram da je to laž jer se za ovakve razgovore koriste specijalni kanali veze i posebne procedure“, naveo je izvor u Erdoganovoj administraciji.

RT je objavio snimak razgovora Vovana i Leksusa s Erdoganom. 

„Želeli bismo da razgovaramo o mogućnosti koordinacije naših dejstava protiv Rusije i o tome da li ste spremni da učestvujete u tome“, rekli su prankeri u razgovoru s Erdoganom. 

Turski predsednik je odgovorio da će sa zadovoljstvom prihvatiti predlog i da ne treba imati „nikakvih, ni najmanjih sumnji u to“. 

„Zaista se nadam da ne nameravate da se izvinjavate predsedniku Rusije“, rekli su prankeri u razgovoru s Erdoganom koji je odgovorio: „Nipošto ne nameravamo“. 

„Naše ministarstvo zaduženo za turizam spremno je da sa vašim ministarstvom da poradi na omogućavanju specijalnih popusta Ukrajincima, a posebno ukrajinskim državnim službenicima radi povoljnih putovanja u Tursku“, takođe je predložio Erdoganu „Porošenko“ (Kuznjecov). 

Sir Elton John - Sputnik Srbija
Elton Džon polaskan Putinovim pozivom

Erdogan je podsetio „Ukrajince“ da je sledeće nedelje planirana poseta turskog premijera Ahmeta Davutoglua Ukrajini i izrazio uverenje da će ova poseta „biti od koristi“. 

Predsednik Turske je takođe pozvao sagovornike da posete njegovu zemlju povodom petog zasedanja Strateškog saveta.

„Krimsko pitanje treba držati na dnevnom redu na međunarodnom nivou“, naglasio je Erdogan.

Prankeri su, takođe, zahvalili predsedniku Turske za podršku krimskom parlamentu i zamolili ga da podrži dejstva ukrajinske vlade za ekonomsku blokadu poluostrva.

Prankeri su Erdoganu predložili da se razmotri osnivanje „bloka zemalja koje trpe od dejstava Rusije“.

Ranije su ovi prankeri prevarili pevača Eltona Džona. Stoljarov se predstavio kao portparol ruskog predsednika i prevodio razgovor Džina s Kuznjecovom koji je izigravao Vladimira Putina. 

U junu 2014. godine Vladimir Krasnov je zvao predsednika Belorusije Aleksandru Lukašenku, predstavivši se kao sin bivšeg ukrajinskog lidera Viktora Janukoviča.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala