Berlin se nada povratku Rusije u G8

© Sputnik / Aleksej Nikoljski / Uđi u bazu fotografijaSamit G 8 u Severnoj Irskoj 2013. godine
Samit G 8 u Severnoj Irskoj 2013. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka očekuje da će se zemlje vratiti formi „velike osmorke“ i da će je koristiti za razgovore o važnim međunarodnim temama, izjavio je ambasador zemlje u Moskvi Rudiger fon Frič.
Frank-Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija
Nemačka objavila dva uslova za povratak Rusije u G8

Nemačka se nada povratku Rusije u sastav G8, kao rezultat normalizacije uzajamnih odnosa, rekao je ambasador Nemačke u Moskvi Rudiger fon Frič.

„Naravno, nadamo se tome“, saopštio je ambasador odgovarajući na ovo pitanje.

On je naveo da se Nemačka nada da će „jednog predivnog dana ponovo, kao partneri, sedeti za velikim pregovaračkim stolom u okviru ’velike osmorke‘ i iskoristiti je kao forum za vođenje dijaloga o važnim međunarodnim temama“.

„To što danas ne valja je rezultat situacije koja je nastala kao rezultat konflikta čija je žrtva Ukrajina“, izjavio je Fon Frič.

Prema njegovim rečima, „od samog početka ovog konflikta Nemačka je sa svojim partnerima radila na postizanju odluke putem dijaloga“.

„Čini mi se da smo ovde ostvarili određene rezultate. Konačan rezultat treba da bude povratak normalizacije uzajamnih odnosa, nakon čega ćemo se ponovo kao partneri naći za pregovaračkim stolom u okviru ’velike osmorke‘“, uveren je diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala