Peticija da se Obami sudi u Hagu na sajtu Bele kuće (foto)

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaAmerički predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američkoj vladi upućena je peticija da se predsedniku Baraku Obami sudi pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu za zločine protiv građana SAD i celog sveta.

Peticija je podneta preko sajta Bele kuće, a dosad ju je potpisalo oko 4.500 ljudi. Da bi bila uzeta u obzir potrebno je da je do 9. marta potpiše 100.000 ljudi.

© Foto : Zvanični sajt Bele kućePeticija na sajtu Bele kuće da se Baraku Obami sudi u Hagu za ratne zločine protiv građana SAD i celog sveta.
Peticija na sajtu Bele kuće da se Baraku Obami sudi u Hagu za ratne zločine protiv građana SAD i celog sveta. - Sputnik Srbija
Peticija na sajtu Bele kuće da se Baraku Obami sudi u Hagu za ratne zločine protiv građana SAD i celog sveta.

U tekstu peticije se navodi da se „traži osuda ratnog zločinca Baraka Obame i suđenje pred MKT“.

Prema autorima peticije, Obama je „kriv ne samo za zločine protiv američkih građana već i celog sveta“.

Oni smatraju da je Libija uništena zbog Obamine agresije, a da u Siriji njegovi agenti obučavaju, finansiraju i organizuju terorističke grupe.

Reč je o jednoj od brojnih peticija na sajtu Bele kuće. Administracija na ovaj način omogućava građanima da joj se direktno obrate u vezi sa pitanjima koja ih zanimaju.

Od trenutno otvorenih peticija, najveći broj glasova, više od 317.000, dobila je peticija da se Obama pojavi u emisiji komičara Bila Mara na kanalu HBO, a druga je peticija da se ukinu sankcije Sudanu, koja ima 69.926 potpisnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala