Cilj sirijske vojske — kontrola granice sa Turskom

© AFP 2023 / GEORGE OURFALIAN Tenkovi sirijske vojske ulaze u selo u blizini vojne avio-baze Kvejris, na istoku severne sirijske provincije Alep, u novembru 2015.
Tenkovi sirijske vojske ulaze u selo u blizini vojne avio-baze Kvejris, na istoku severne sirijske provincije Alep, u novembru 2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od strateških ciljeva sirijske vojske je učvršćivanje granice sa Turskom, izjavio je politički savetnik Sirije Busein Šaban.
Sirijska vojska - Sputnik Srbija
Sirija: Uništeno nekoliko ruta za snabdevanje terorista na granici sa Turskom

„Nadamo se da će operacija na severu zemlje biti nastavljena dok god ne povratimo kontrolu nad granicom kako bi bio zaustavljen priliv terorista iz Turske u Siriju“, rekao je Šaban, a preneo Rojters.

Proteklih nekoliko nedelja sirijska vojska sprovodi ofanzivu protiv terorista na severu zemlje. Vojska je uspela da povrati kontrolu nad većim delom provincija Latakije i Alepa koje se graniče sa Turskom.

I ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je prekid priliva terorista preko tursko–sirijske granice jedan od najvažnijih uslova za prekid vatre u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala