London: Vojna vežba u Jordanu nije usmerena protiv Rusije

© Flickr / Francesco SgroiLondon, prestonica Velike Britanije
London, prestonica Velike Britanije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Velike Britanije demantovalo je navode britanske štampe da je vojna vežba u Jordanu usmerena na mogućnost konfrontacije Rusije i NATO-a.

„Vojna vežba nema nikakve veze sa mogućnošću konfrontacije Rusije i NATO-a. U pitanju je vežba pomoću koje će se raditi na logistici premeštanja velikog broja vojnika i naoružanja na bilo koju tačku na svetu“, rekao je predstavnik britanskog Ministarstva odbrane.

Britanski vojnici - Sputnik Srbija
Velika Britanija se priprema za mogući rat Rusije i NATO-a

Prethodno je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na neimenovani izvor iz britanske vojske, saopštio da je cilj vojne vežbe u Jordanu provera borbene gotovosti u slučaju da izbije rat sa Rusijom.

„To što ’Telegraf‘ piše nema nikakve veze sa našim ciljevima. Ova vežba nema nikakve veze sa Rusijom“, naglasio je predstavnik Ministarstva.

Istovremeno, on je istakao da britansko Ministarstvo odbrane ne raspolaže nikakvom informacijom o pripremi za rat sa Rusijom.

Vojne vežbe u Jordanu organizuju se svake godine i u njima učestvuje 1.600 vojnika i 300 oklopnih vozila, a njihov cilj je obezbeđivanje borbene gotovosti tako velikog vojnog kontingenta bilo gde na svetu, zaključuje predstavnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala