Rezervisano mesto u paklu za žene koje ne glasaju za Klintonovu

© AP Photo / Mike NelsonMedlin Olbrajt u Bondstilu
Medlin Olbrajt u Bondstilu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt uputila je na predizbornom skupu oštru poruku mladim ženama koje ne planiraju da glasaju za Hilari Klinton.
Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Hilari Klinton, „majstorica“ za ratna pitanja

„Imajte ovo na umu. U paklu je rezervisano posebno mesto za žene koje ne pomažu drugim ženama“, rekla je Olbrajtova na skupu u Nju Hempširu, što je u sali pozdravljeno aplauzom, ali je na socijalnim mrežama reakcija ipak bila mnogo negativnija, preneo je „Volstrit džurnal“.

Taj list navodi da kad se pusti kao kratak video–snimak ili kada se pročita kao kratka poruka na Tviteru, izjava Medlin Olbrajt zvuči gotovo kao pretnja drugim ženama:

„Pomozite Hilari Klinton ili vam se loše piše.“

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsednika SAD, bivšoj direktorki „Hjulit Pakarda“ Karli Fjorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala da glasa za ženu, umesto da ima slobodu da izabere kandidata na osnovu ideja koje te žene zastupaju.

Medlin Olbrajt, koja je bila državni sekretar u vreme dok je na mestu predsednika bio Hilarin suprug Bil Klinton, u izjavi u Nju Hempširu je zapravo citirala samu sebe, budući da je tu rečenicu prvi put izgovorila još 2006. godine.

Portparol Hilari Klinton Nik Meril, pošto je izjava Olbrajtove oštro kritikovana na društvenim mrežama, izjavio je da je ona tu rečenicu rekla „bukvalno već više stotina puta“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala