Đevđelija: Policija reagovala, taksisti se povukli

Pratite nasTelegramOdyssey
Makedonski taksisti odustali su od blokade pruge na makedonsko-grčkoj granici kod Đevđelije, nakon što je intervenisala policija, javili su makedonski mediji.

Trenutno, kako navode, kraj pruge u Đevđeliji ostao je mali broj taksista i nema napetosti. Policijski kordon je postavljen duž pruge i taksisti ne mogu da je blokiraju.

Pozivajući se na predstavnike nevladinih organizacija na terenu, Radio Slobodna Evropa na makedonskom javio je da su se taksisti povukli sa pruge kod tranzitnog kampa „Vinojug“, koju sada obezbeđuje policija.

Kastriot Redžepi iz nevladine organizacije NUN kultura je za Slobodnu Evropu rekao da se na terenu priča da su trojica taksista zatražila pomoć u bolnici.

„Bilo je intervencije policije, ali ne mogu da kažem u kojoj meri. U ovom trenutku nema nijednog taksiste tamo“, rekao je on.

Radio je naveo i da je večeras iz tranzitnog kampa kod Đevđelije krenuo još jedan voz ka granici sa Srbijom. 

Izbeglice, migranti - Sputnik Srbija
Austrija razmišlja o slanju trupa na Balkan

Istovremeno u kampu za privremeni boravak u grčkom mestu Idomeni čeka 1.900 izbeglica koji su smešteni u šatorima i autobusima, a još 3.400 izbeglica čeka kod jedne benzinske stanice, gde su dovezeni u 69 autobusa.

Taksisti su večeras protestovali i kratkotrajno blokirali prugu Đevđelija — Tabanovce i sukobili se sa policijom, nezadovoljni jer država ne poštuje dogovor o prevozu izbeglica.

Prema informacijama makedonskih medija, povređena su dvojica taksista.

Đevđelijski taksisti su revoltirani jer su Makedonske železnice prekršile dogovor koji je postignut sa Centrom za upravljanje krizama i prevozile izbeglice preko dana, iako je dogovoreno da taksisti voze danju, a da Železnica organizuje samo jedan voz tokom noći.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala