Bridlav: Sa „susedima“ rešiti pitanje oružanih snaga

© Foto : NATOFilip Bridlav
Filip Bridlav - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Filip Bridlav izjavio je tokom posete Prištini da Kosovo mora sa „susedima“ da reši pitanje transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova, navodeći da će Alijansa nadgledati taj proces.
Kosovo - Sputnik Srbija
Kosovo i naredne godine bez Oružanih snaga

„Ono što smo govorili svih godina je da ćemo pratiti transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova. Ovo je pitanje koje mora Kosovo sa svojim susedima da reši i da postigne dogovor oko toga, to je naš stav“, rekao je Bridlav, dodajući da je NATO spreman da pruži podršku u vidu obuke, preneo je „Glas Amerike“.

Bridlav je juče, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa komandantom Kfora, istakao da će Kfor ostati na Kosovu sve dok bude trebalo.

Komandant Kfora na Kosovu Guljelmo Luiđi Miljeta demantovao je pisanje prištinskih medija koji su objavili da je srpska žandarmerije ušla na kosovsku teritoriju kod Kosovske Kamenice.

„Kfor je sporoveo istragu u vezi sa ulaskom srpske žandarmerije i to vozilo nije ušlo na teritoriju Kosova već da se kretalo na teritoriji Srbije“, kazao je komandant Kfora.

Tokom posete Prištini, Bridlav je razgovarao i sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom i Isom Mustafom, a danas boravi u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala