Više od 11 milijardi dolara pomoći za Siriju

© Foto : PixabayBig Ben, London
Big Ben, London - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemlje-donatori izdvojiće oko 11 milijardi dolara do 2020. godine, kao i 40 milijardi dolara kredita, za prevazilaženje posledica sirijske krize, saopšteno je u zajedničkoj deklaraciji po završetku donatorske konferencije za Siriju, koja se održava u Londonu.

„Nameravamo da izdvojimo više od deset milijardi dolara — 5,6 u 2016. i po 5,1 milijardu godišnje u periodu od 2017. do 2020. godine“, navedeno je u deklaraciji.

Međunarodne banke za razvoj i zemlje-donatori odobriće i oko 40 milijardi dolara kredita, navedeno je u dokumentu. 

Džon Keri u NATO-u - Sputnik Srbija
Amerika izdvojila skoro milijardu dolara za Siriju

Ruski ambasador u Londonu Aleksandar Jakovenko, koji predvodi delegaciju Ruske Federacije na donatorskoj konferenciji, rekao je da je Rusija do sada sirijskom stanovništvu dostavila više od 600 tona humanitarne pomoći. 

„Na zahtev sirijske vlade u septembru 2015. godine u Siriju je isporučeno sto hiljada tona pšenice. Dostavljanje znatne humanitarne pomoći Sirijcima nastavlja se preko niza nevladinih organizacija“, dodao je ambasador. 

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da će u zemljama koje okružuju Siriju biti otvoreno više od milion radnih mesta. 

„Više od milion radnih mesta biće otvoreno kako za izbeglice iz Sirije, tako i za žitelje regiona“, rekao je Kameron na donatorskoj konferenciji. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala