Hag pozvao Vladu na raspravu povodom slučaja radikala

© Flickr / https://flic.kr/p/bVrCYHaški tribunal
Haški tribunal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Haški tribunal saopštio je danas da je pozvao Vladu Srbije da pošalje svog ovlašćenog i obaveštenog predstavnika, kako bi na sudskoj raspravi 10. februara dodatno obrazložila šta čini da ispuni sudski nalog za hapšenje članova Srpske radikalne stranke Petra Jojića, Vjerice Radete i Jova Ostojića, optuženih za nepoštovanje suda.
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Šešelj: Ne umirem dok ne oslobodim Srbiju

U saopštenju se podseća da je Srbija, prema Statutu Haškog tribunala, pod legalnom obavezom da izvršava naloge za hapšenja optuženih pred tim sudom.

Raspravno veće Tribunala utvrdilo je da je „kontinuirano neispunjavanje obaveze Srbije da ispuni naloge za hapšenja neprihvatljivo“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je ranije danas da je Srbija u korespodenciji sa predstavnicima Haškog tribunala i da traži dodatna pojašnjenja u vezi sa njihovim zahtevom da funkcioneri SRS-a budu uhapšeni.

Gostujući na N1, Ljajić je rekao da se taj zahtev Tribunala ne ignoriše.

„Mi smo u razgovorima sa predstavnicima Trubunala isticali da Srbija ispunjava svoje međunarodne obaveze. Naravno, Srbija mora da štiti stabilnost, da štiti interese svojih građana. Želimo da se sve rešava u jednom postupku koji je u skladu i sa našom regulativom, ali i sa međunarodnim standardima“, rekao je Ljajić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala