Rusija će nastaviti borbu protiv terorizma do konačne pobede

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Uđi u bazu fotografijaMinistra spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan broj lica iz delegacije sirijske opozicije počinje da ignoriše principe usvojenih ranije dokumenata, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Sirija vojska - Sputnik Srbija
Presečeni glavni putevi snabdevanja militanata na severu Alepa

Rusija neće prestati da izvodi vazdušne udare po pozicijama militanata u Siriji, sve dok terorističke grupe ne budu uništene, izjavio je Sergej Lavrov.

„Ruski vazdušni udari neće prestati sve dok zaista ne pobedimo terorističke organizacije, poput Nusra fronta“, saopštio je Lavrov na pres-konferenciji u Maskatu, prestonici Omana.

Šef ruske diplomatije je naglasio da je prekid šverca preko tursko-sirijske granice jedan od glavnih preduslova za prekid vatre u Siriji.

„Mi imamo svoje stavove po tvom pitanju, čisto stavove pragmatične koji su diktirani potrebom da se taj prekid vatre održe u praksi. O tome smo govorili sa našim američkim kopredsednicima međunarodne grupe za podršku Siriji i nadam se da će konkretniji razgovor biti nastavljen uoči sastanka međunarodne grupe o Siriji, koji će biti održan 11. februara u Minhenu“, rekao je Lavrov.

„Podsetiću da je ključna komponenta kako bi prekid vatre funkcionisao i jedan od gorućih zadataka — prekid šverca preko tursko-sirijske granice, koji pomaže militantima i bez čijeg je sprečavanja teško očekivati da se režim prekida vatre zaista održi“, dodao je on.

U delegaciji sirijske opozicije na pregovorima u Ženevi pojavili su se „hiroviti“ ljudi, koji postavljaju uslove koji su u suprotnosti sa ranijim dogovorima, ruski ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala