Kadirov objavio snimak na kojem nišani ruskog opozicionara (video)

© Sputnik / Said Carnajev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov objavio je na svom nalogu na Instagramu video u kom se vidi opozicioni lider Mihail Kasjanov na nišanu snajpera.

U videu se vidi Kasjanov, inače nekadašnji ruski premijer i predsednik opozicione partije Parnas, tokom posete Strazburu. Njega prati namontirani snajperski nišan, a pored Kasjanova, vidi se još jedan opozicioni funkcioner, takođe član Parnasa, Vladimir Kara-Murza Mlađi.

Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Ko traži smenu Kadirova

Kadirov je video propratio komentarom: „Kasjanov je stigao u Strazbur da traži pare za rusku opoziciju. Ko nije razumeo, razumeće“.

Kasjanov i Kara-Murza najavili su da će Kadirova prijaviti policiji. Oni su ovaj video shvatili kao pretnju ubistvom i podsetili na ubistvo opozicionog lidera Borisa Nemcova u Moskvi.

Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da će uskoro videti o čemu je reč i izaći u javnost sa adekvatnim mišljenjem.

„Mi ne pratimo instagram nalog Kadirova i ne mogu ništa da prokomentarišem još uvek. Videćemo šta je u pitanju i nešto kasnije ću vam dati odgovor“, rekao je Peskov novinarima, upitan da prokomentariše snimak Kadirova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala