Cipras: Prekid sa starim režimom

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISAleksis Cipras govori na Centralnom komitetu Sirize
Aleksis Cipras govori na Centralnom komitetu Sirize - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da njegov kabinet preduzima korake da restrukturiše zemlju i povrati suverenitet, ocenivši da Atina više nije sama u Evropi.

„Pobedićemo u borbi za demokratiju, restrukturiranje, socijalnu pravdu i solidarnost i utrti put Evropi da učini to isto“, naveo je Cipras u autorskom tekstu za dnevnik „Avgi“.

Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Cipras: Stidim se evropske nesposobnosti

Premijer je označio 25. januar kao istorijski dan. Prema njegovim rečima, to je dan kada je grčki narod ponosno odlučio da promeni kurs i poveri levici odgovornost da vodi zemlju na tom dugom i teškom putu, prenosi agencija ANA.

To je put ekonomskog, proizvodnog i društvenog restrukturiranja „zasnovanog na uspostavljanju kredibilne i društveno pravedne države, put jačanja demokratskih institucija i efikasnije javne administracije“, dodao je Cipras.

On je naveo da će Vlada Grčke u naporu da to postigne morati da se sukobi sa moćnim interesima i patogenim procesima koji su doveli zemlju na ivicu propasti.

Borba je počela u Grčkoj, ali predstavlja borbu za čitavu Evropu, rekao je grčki premijer.

„Mi više nismo sami u Evropi. Idemo napred sa saveznicima koji stalno jačaju“, istakao je  Cipras.

On je rekao da će druga godina ove Vlade Grčke „označiti prekid sa starim režimom“, a da će program revizije biti uspešno završen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala