Ambasada Srbije traži zvaničnu informaciju od Turske

© Flickr / André Gustavo StumpfIlustracija - snajperista
Ilustracija - snajperista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Srbije u Ankari saopštila je da od tamošnjih vlasti očekuje zvaničnu informaciju povodom tvrdnji turskih medija da Radnička partija Kurdistana (PKK) koristi srpske snajperiste u terorističkim napadima na jugoistoku Turske.
Kurdi - Sputnik Srbija
Sudnji dan za DAEŠ? Kurdi zatvaraju sirijsku granicu sa Turskom

„Srbija je donela zakon koji oštro kažnjava bilo kakvu aktivnost te vrste. Takve tvrdnje se u svakom slučaju ne mogu, niti ih treba dovoditi na bilo koji način u vezu sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Srbije i njenih institucija“, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije koje je prosleđenom turskim medijima.

Ambasada, pored toga, očekuje od turske strane da je „zvanično informiše o tom slučaju kako bi relevantne turske i srpske institucije mogle zajedno da rade na rasvetljavanju tog slučaja u cilju borbe protiv terorizma“.

Turski mediji su javili da nove obaveštajne informacije ukazuju da organizacije PKK u Evropi angažuju srpske snajperiste, kao i da je jedan od trojice snajperista PKK koji je ubijen u gradu Džizreu na jugoistoku Turske bio građanin Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala