Pentagon: Ruski avion narušio vazdušni prostor Turske

© Flickr / Andrés FelicianoPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pentagon je potvrdio saopštenje Ankare da je, navodno, ruski avion narušio turski vazdušni prostor i pozvao Rusiju i Tursku da razgovaraju i preduzimaju mere za sprečavanje eskalacije, izjavio je zvanični predstavnik Pentagona Mark Rajt.
Predsednik Putin posetio komandni centar Ministarstva odbrane Rusije. - Sputnik Srbija
Moskva: Neosnovana propaganda Turske

Ministarstvo odbrane SAD potvrdilo je saopštenje Turske da je ruski avion narušio turski vazdušni prostor, objasnio je predstavnik Pentagona Majk Rajt.

„Znamo o čemu se radi i možemo da potvrdimo da je juče još jedan ruski vojni avion narušio vazdušni prostor Turske i NATO-a, izjavio je predstavnik Pentagona.

„Kao što smo izjavljivali nakon ranijih incidenata, SAD se pridružuju NATO-u u solidarnosti sa Turskom i pozivamo Rusiju da poštuje vazdušni prostor Turske, prestane sa akcijama koje vode ka nestabilnosti u regionu. Važno je da Rusi i Turci razgovaraju i preduzimaju mere za sprečavanje eskalacije“, dodao je predstavnik Pentagona.

MIP Turske saopštio je juče da je avion Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije narušio je vazdušni prostor Turske. Sa svoje strane, Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je ove informacije nazvavši ih „propagandom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala