Tramp bojkotovao republikanace

© Flickr / Gage SkidmoreDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pretendent Republikanske stranke za kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp nije učestvovao u poslednjoj televizijskoj debati pred glasanje o partijskoj nominaciji, već je istovremeno organizovao događaj na kojem je prikupljan novac za vojne veterane.
Republički predsednički kandidat u SAD, biznismen Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Americi potrebni lideri, a ne deca

Tramp je izazvao burne reakcije kada je pre dva dana najavio da će bojkotovati sinoćnu debatu zbog spora sa kanalom „Foks njuz“ i zato što je voditeljka pristrasna, učinivši neizvesnom predsedničku trku samo nekoliko dana pred prvo glasanje u Ajovi 1. februara.

Trampovo odsustvo pokušalo je da iskoristi sedam učesnika debate i da skrenu pažnju na sebe, a njegov glavni protivnik u redovima Republikanske stranke Ted Kruz koristio je čak njegov jezički stil šaleći se na svoj i račun svojih rivala, prenosi AFP.

„Ja sam manijak i svi na ovoj sceni su glupi, debeli i ružni. A ti si, Bene, užasan hirug“, rekao Kruz, obrativši se penzionisanom neurohirugu Benu Karsonu.

S druge strane, Tramp je u vreme održavanja debate, za koju je ocenio da će biti „totalna katastrofa“ bez njega, organizovao događaj za vojne veterane samo nekoliko kilometara dalje.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Nekorektno kriviti Putina za smrt Litvinjenka

„Rekao sam da neću učestvovati u debati iz poštovanja prema sebi. Ali volim Ajovu i zato sam ovde“, istakao je Tramp na skupu.

Pred sam početak debate Tramp je rekao za Si-En-En da su ga sa „Foksa“ zvali da se izvine, te da je razmišljao da se u poslednjem trenutku pojavi u studiju, ali da je obaveza prema veteranima prevagnula.

Voditeljka „Foks njuza“ Megin Keli bila je moderator kampanje u avgustu prošle godine u kojoj je učestvovao Tramp i tada mu je postavljala nezgodna pitanja, a on je posle toga rekao da se prema njemu odnosila tako „jer je imala menstruaciju“.

Tramp je u vođstvu među republikancima koji pretenduju da se kandiduju za predsednika SAD, što potvrđuje nedavna anketa koju je sproveo Si-En-En, prema čijim rezultatima Tramp uživa popularnost 41 odsto glasača, dok je 19 odsto njih naklonjenije Kruzu, a više od dve trećine republikanaca je uvereno da će Tramp biti izabran za kandidata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala