Pogoršano zdravstveno stanje Svetozara Marovića

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Svetozar Marović
Svetozar Marović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zdravstveno stanje visokog funkcionera vladajućeg DPS–a Svetozara Marovića je pogoršano, ali ne i zabrinjavajuće, izjavio je njegov advokat Zdravko Begović. On kaže da je njegov branjenik i dalje sam u jednoj od ćelija Istražnog zatvora i da nema nikakvih privilegija u odnosu na ostale pritvorenike.

Begović je dodao da je Marović pod nadzorom zatvorskih lekara i da uzima terapiju zbog hroničnih bolesti koje mu ne ugrožavaju život.

Svetozar Marović - Sputnik Srbija
Marović iznenađen optužbama

Marović je sam u prostoriji, ima krevet, televizor i knjige. Gleda informativne emisije i dva do tri puta dnevno ide u zatvorske šetnje po pola sata.

Bivši predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore nema poseban tretman u zatvoru, ali, kako je kazao Begović, uživa veliko poštovanje „zaposlenih i onih koji su u pritvoru po raznim pravnim osnovima“.

Begović tvrdi da se mnogo stvari u Marovićevom životu promenilo, ali ono što je za njega kao dugogodišnjeg advokata fascinantno je da je njegov klijent u „tako teškoj životnoj epizodi ostao dostojanstven“.

„Njegovo fizičko stanje je vidno izmenjeno za ovih mesec i dvanaest dana. Izgubio je na kilaži i jasno je da mu sve ovo teško pada. Provodi vreme čitajući knjige i pišući. Novine ne čita“, kazao je za Begović.

Što se Marovićevog ugleda tiče, Begović kaže da on je ostao na zavidnom nivou.

„I čuvari i pritvorenici obraćaju mu se sa poštovanjem, a neki od njih i sa ’predsedniče‘. Obziran je prema svima, čita i piše neprestano, interesuje se za porodicu i apsolutno je ubeđen da će dokazati nevinost i da će pobediti, bez obzira što su mu mogućnosti da se brani smanjene“, kazao je Begović.

Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Đukanović: Ne plašim se Marovićeve sudbine

On je dodao da mu njegov klijent u razgovorima često pominje unuke, decu i suprugu, pomno slušajući svaku informaciju o njima, koje ga održavaju u dobrom raspoloženju.

„Prati društveno politička zbivanja i interesuje se za sve. Nikoga ne optužuje i računa na prijatelje za koje kaže da su posebni. Komunikacija mu je ograničena, tako da nije u kontaktu sa prijateljima. Ipak, stalno o njima govori sa uvažavanjem i tvrdi kako su oni ’ljudi od časti i poverenja i znaju koliko je i da li je kriv za sve ovo što mu se dešava‘, što je jedna loša epizoda“, rekao je Begović.

Prema njegovim rečima, Marović smatra da prijatelje ne treba ni za šta moliti, da su oni jednostavno tu kada treba.

„Dvadeset pet godina sam advokat i svakodnevno sam u zatvoru. Marović ima jak duh, tvrd je orah kojeg je teško slomiti“, kazao je Begović.

Svetozar Marović uhapšen je 17. decembra prošle godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, zbog podstrekivanja službenih lica na zloupotrebu položaja u tri budvanske afere.

U međuvremenu Tužilaštvo je saslušalo još nekoliko svedoka i optužilo Marovića za učešće u još pet afera koje su nanele štetu Opštini Budvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala