U Rusiji negirali informacije o navodnim napadačima na „A321“

© Sputnik / Maxim Grigoryev / Uđi u bazu fotografijaMesto pada Erbasa A321
Mesto pada Erbasa A321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Objavljena informacija u medijima o navodnim učesnicima terorističkog napada na ruski avion „erbus A321“ u Egiptu ne potvrđuje FSB Rusije, izjavio je novinarima prvi zamenik rukovodoca aparata Nacionalnog antiterorističkog komiteta Jevgenij Iljin.

U Ministarstvu avijacije Egipta takođe su negirali hapšenje saradnika egipatske avio-kompanije Egipt er.

„Niko u Egipt eru nije uhapšen u vezi s ovim slučajem, a nismo čuli ništa ni o osumnjičenima“, rekao je izvor. 

Ostaci ruskog aviona erbasa A321 - Sputnik Srbija
U Turskoj se krije osumnjičeni za unošenje bombe u „A321“

Juče je televizija Lajf njuz saopštila da su ruske specijalne službe zajedno sa egipatskim kolegama ustanovile identitet izvršioca terorističkog napada na „A321“, koji je navodno bio radnik aerodroma u Šarm el Šeiku. Egipatske vlasti nisu komentarisale ovu informaciju.

„Jučerašnje medijske informacije o ’A321‘ — ne potvrđuju je ruske strukture koje se bave istragom terorističkog napada… to ne potvrđuje FSB“, rekao je on.

Kako saopštava Rojters, pozivajući se na izvor upoznat sa ovom tematikom, bombu u ruski avion „A321“ uneo je mehaničar kompanije „Egipat er“, čiji brat je pripadnik DAEŠ-a.    

Navedeno je da mu je pomagao i radnik aerodroma iz odeljka za prtljag. Izvori navode da su u napad bila umešana i dvojica policajaca, koji su zatvorili oči na sumnjivu aktivnost u avionu. Saopšteno je da je sve četvoro uhapšeno.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala