Najveći neboder u Rusiji se gradi u Čečeniji

© Sputnik / Said Carnajev / Uđi u bazu fotografijaIzložba specijalne tehnike "Kamaza" u Groznom
Izložba specijalne tehnike Kamaza u Groznom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru prestonice Čečenije počela je gradnja nebodera „Ahmet tauer“, za koju postoji mogućnost da postane najveća zgrada, ne samo u Rusiji, već i u Evropi.

Portalu „Kavkaski čvor“ saopštio je saradnik administracije Groznog da je oko 100 ljudi počelo da kopa rovove specijalnom tehnikom. 

„U naredne dve nedelje oni treba da pripreme rovove, nakon čega će početi gradnja temelja za buduću kulu. U zemlju će biti ukopano 216 betonskih nosača, prečnika metar i po. Stubovi se ukopavaju u zemlju na dubinu od 65 metara. Ove radove izvode specijalisti iz Nemačke“, naveo je sagovornik lista. Po njegovim rečima, soliter će imati 108 spratova, a njegovo otvaranje će omogućiti da se otvori hiljadu radnih mesta.

Podsetimo, o nameri da se izgradi visoka kula u čast bivšeg šefa republike Ahmeta Kadirova, vlasti Čečenije su objavile u avgustu 2013. godine. Navodi se da će se gradnja voditi iz sredstava investitora, uključujući sredstva i iz drugih zemalja. Ukupni troškovi za izgradnju, prema različitim ocenama, mogu iznositi od 120 do 500 miliona dolara. Prognozira se da će pri povoljnim uslovima kula biti izgrađena za tri godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala