CIA objavila „Dosije iks“ o vanzemaljcima

© Flickr / masbtLeteći tanjir
Leteći tanjir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konačno je došao dan koji su čekali svi ljubitelji „neidentifikovanih letećih objekata“ i oni koji veruju da je „istina negde tamo“. CIA je objavila na hiljade tajnih dokumenata o letećim tanjirima.

Agencija je duhovito naglasila da bi Foks Molder iz serije „Dosije iks“ sigurno voleo da ih upotrebi kako bi dokazao postojanje vanzemaljaca.

NLO iznad grada - Sputnik Srbija
Vanzemaljci spasili svet od nuklearnog rata?

„Odlučili smo da istaknemo nekoliko dokumenata koji će biti interesantni i skepticima i onima koji veruju u vanzemaljce. U nastavku ćete videti pet dokumenata za koje mislimo da bi ih lik agenta Foksa Moldera sa zadovoljstvom upotrebio kako bi pokušao da ubedi druge u postojanje vanzemaljske aktivnosti“, poručili su iz agencije.

Svi dokumenti potiču iz perioda kasnih ‘40-ih i ‘50-ih godina prošlog veka.

CIA je odabrala nekoliko dokumenata koji bi posebno mogli biti interesantni. Reč je o dokumentima iz Istočne Nemačke (1952) gde su agenti istraživali priču o „velikom letećem tanjiru“ prečnika 15 metara. Dokument možete pogledati OVDE.

U drugom dokumentu koji će oduševiti ljubitelji vanzemaljaca piše da su „slični leteći tanjiri“ viđeni u Španiji i Severnoj Africi.

„Slika (objekta) prikazuje dijagonalnu traku promenljive širine i svetlije senke nego što je nebo iznad tamne površine gradilišta.“

NASA prikriva definitivan dokaz postojanja vanzemaljaca? - Sputnik Srbija
Dobri vanzemaljci obarali američke rakete

CIA je čak priložila nekoliko fotografija navodnih vanzemaljskih objekata, uključujući leteće tanjire i navodne delove tela vanzemaljaca. Objavljivanje „konspirativnih“ dokumenata se iznenađujuće poklopilo sa početkom emitovanja novih epizoda serije „Dosije iks“. Fotografije možete pogledati OVDE i OVDE.

Jedan od dokumenata Centralne obaveštajne agencije objašnjava kako što bolje fotografisati leteće tanjire.

„Slikajte nekoliko fotografija objekta, što više možete. Ako ste u mogućnosti, pokušajte da se na fotografiji letećeg tanjira vidi i tlo“, preporučila je agencija.

Međutim, za one koji su tokom devet sezona popularne serije bili na strani skeptične agentkinje Dejne Skali, CIA je navela da je dokumenta objavila „kako bi dokazala da za leteće tanjire koji su viđeni postoje naučna objašnjenja“.

CIA je često organizovala naučne panele na kojima se raspravljalo o prirodi ovih navodnih vanzemaljskih objekata koji su viđeni. U mnogim slučajevima naučnici su zaključili da „neidentifikovani leteći objekat nije od značaja za agenciju“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala