Kažnjavanje evropskih parlamentaraca zbog posete Krimu je laž

© Sputnik / Đorđe KrstićAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef međunarodnog komiteta Državne dume Aleksej Puškov optužio je poslanika Vrhovne rade Georgija Lugovinskog da je slagao saopštivši da je Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila rezoluciju prema kojoj će se evropski parlamentarci kažnjavati zbog posete Krima i Donbasa.
Predsednik Komiteta Državne dume za odnose sa inostranstvom Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Puškov: Savet Evrope treba privremeno da zaboravi na Rusiju

„Nikakve kazne PSSE nije usvojila prema svojim poslanicima, niti je to moguće učiniti. To je još jedna u nizu laž koja je isfabrikovana u Ukrajini“, napisao je Puškov na svom nalogu na Tviteru.

On je precizirao da je PSSE savetodavna institucija Saveta Evrope, te da rezolucije ne mogu imati pravni okvir.

„Ta institucija nema ingerenciju da bilo šta zabranjuje“, dodao je ruski političar.

Puškov je dodao da francuski poslanik Tijeri Marijani, zajedno sa još nekolicinom kolega, namerava ponovo da poseti Krim i Donbas u junu, što je još jedan dokaz, kako je rekao, o ništavnosti te rezolucije.

​Ukrajinski poslanik Georgij Lugovinski je nešto ranije na svojoj stranici na Fejsbuku saopštio da je PSSE usvojila rezoluciju kojom će kažnjavati poslanike koji posete Krim i Donbas i mimo zakonodavstva Ukrajine.

„Zahvalan sam svim članovima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji su podržali Ukrajinu, koji su podržali našu delegaciju i izglasali naš predlog“, napisao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala