Jutarnji list: Centar za džihadiste u okolini Ljubljane

© Flickr / ZoriahBorac terorističke organizacije ID
Borac terorističke organizacije ID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prema informacijama obaveštajaca, terorističke ćelije i kampovi ne nalaze se samo u Siriji, već i u Evropskoj uniji i na Balkanu, piše austrijski list Prese navodeći da je na tom spisku i Slovenija, a da je jedan od centara džihadista u okolini Ljubljane.
Abu Bakr el Bagdadi, lider ID - Sputnik Srbija
Zašto zapravo ratuju džihadisti?

List dodaje i da međunarodni istražitelji drže na oku Bosnu u Hercegovinu, Gornju Maoču, selo koje kontrolišu vehabije, prenosi zagrebački Jutarnji list.

U tekstu se iznosi da je u Sloveniju, od kada su otvorene granice, ušlo više pripadnika DAEŠ-a, a da su konvoji automobila odlazili na odredišta u šumama u okolini Ljubljane.

Tamo su regrutovani, radikalizovani i trenirani da pucaju iz oružja, salafisti iz Nemačke, Luksemburga, Slovenije i Austrije, navodi Jutarnji list pozivajući se na Prese.

Iza svega, kako se navodi, navodno stoje salafisti iz predgrađa Ljubljane, koji su već u Irak i Siriju slali borce, iznosi se u članku.

Prema pisanju austrijskog dnevnika, program DAEŠ-a za treniranje boraca je vrlo profesionalan, a među radikalnim islamistima kruži priručnik o gerilskom ratu ispisan na 70 stranica.

„Pritom, regrute uče kako ubiti hladnokrvno i bez emocija“, dodaje list.

Iz slovenačke policije izvestili su da nemaju nemaju nikakvih informacija o postojanju centara za trening džihadista u šumama oko Ljubljane, dodaje se u tekstu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala