Izrael i Grčka: DAEŠ prodaje naftu preko Turske

© AFP 2023 / YOUSSEF KARWASHAN Nalazište nafte na severoistoku Sirije u provinciji Hasakeh
Nalazište nafte na severoistoku Sirije u provinciji Hasakeh - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri odbrane Izraela i Grčke Moše Jalon i Panos Kamenos saglasni su da veliku količinu nafte DAEŠ prodaje preko Turske, kao i da se na taj način finansira terorizam.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Deset dokaza da Turska trguje sa DAEŠ-om

„Kao što znate, DAEŠ već dugo dobija pare od Turska za naftu koju im dostavlja. Nadam se da će to uskoro da prestane“, rekao je Jalon.

Izraelski ministar je dodao da je sada na Turskoj da odluči da li želi da bude deo koalicije koja se bori protiv terorista, jer to, kako je rekao, dosad nije bio slučaj.

Stejt department - Sputnik Srbija
Amerika priznala da DAEŠ „zanemarljivo“ malo prodaje naftu u Turskoj

I grčki ministar odbrane rekao je da većina nafte iz ruku terorista ide u svet preko Turske, te da se preko Turske finansira terorizam.

„Bilo bi dobro kada bi Turska odlučila da promeni politiku saradnje sa teroristima i da ne pravi probleme celom regionu. Istovremeno, trebalo bi da iskoristi sredstva EU kako bi zaustavila priliv migranata“, rekao je Kamenos.

„Mi imamo najbolje namere. Nadamo se da će Erdogan, umesto da odvede Tursku u fundamentalizam, napravi zaokret i okrenuti se zapadnim vrednostima na dobrobit svih građana Turske, ali i regiona“, zaključio je grčki ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala