Bivši terorista otkrio ko je pripremao napade u Rusiji

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaRuska federalna služba bezbednosti Rusija Policija
Ruska federalna služba bezbednosti Rusija Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saradnici Federalne službe bezbednosti Rusije dobili su važna svedočanstva o desetinama terorista koji su se u Siriji pripremali za sprovođenje operacija u drugim zemljama, uključujući i Rusiju, piše list Komersant.

Bivši terorista, osuđen zbog učešća u nezakonitim oružanim formacijama, otkrio je imena saboraca koji su pripremali terorističke napade u različitim zemljama, uključujući i teritoriju Rusije, prenosi Komersant

Europol - Sputnik Srbija
Europol: DAEŠ planira velike napade u Evropi

„Zahvaljujući saradnji jednog bivšeg teroriste Islambeka koji se borio u Siriji, saradnici Federalne službe bezbednosti su saznali imena desetina njegovih saboraca koji su se pripremali za izvođenje terorističkih napada, između ostalog, u Rusiji“, piše list. 

Među onima koje je imenovao Islambek, nalazi se 27–godišnji Rašid Evlojev, žitelj Severne Osetije, koji je prošao kroz diverziono–terorističku pripremu u Siriji. 

Sam Islambek, prema podacima lista, 2013. godine se priključio sirijskim borcima u kampu u Istanbulu. 

Tada je tamo, prema njegovim podacima, bilo oko 1.500 ljudi iz Rusije. Diverzanti su se, kako je naveo svedok, pripremali za operacije izvan Sirije. 

U poslednje vreme ruske vlasti sve više su usredsređene na pretnju koja potiče od terorističke organizacije DAEŠ, koja deluje na teritoriji Sirije. 

Federalna služba bezbednosti procenila je da je DAEŠ vrbovao oko 1.700 građana Rusije. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala