Karamarko: Dolaskom HDZ-a nehrvatstvo maknuto sa svih nivoa

© AP Photo / Darko BandicTomislav Karamarko
Tomislav Karamarko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dolaskom HDZ-a u Hrvatskoj je „sa svih nivoa vlasti maknuto nehrvatstvo“, rekao je u Imotskom zamenik premijera i lider te stranke Tomislav Karamarko, ističući da podržava lustraciju, ali i „registre agresora i izdajnika“.

„Nehrvatstvo je maknuto sa svih nivoa vlasti — s Pantovčaka, iz Sabora i Banskih dvora“, rekao je Karamarko i dodao da će to doprineti eliminisanju političke napetosti između državnih zvaničnika, jer su na glavnim pozicijama čelnici narodnjačke opcije.

„Predsednicu Republike Hrvatske i predsednika Sabora smo mi iznedrili, konačno i premijer, koga smo mi iznedrili, našeg je, svetonazorskog profila. To je dobro“, rekao je Karamarko u Imotskom, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da je u Hrvatskoj napokon narodnjačka vlast, ljudi koji se, kako se izrazio, znaju prekrstiti kad uđu u crkvu.

Vlada Hrvatske - Sputnik Srbija
Hrvatska dobila novu Vladu

On je rekao da lustracija nije lov na ljude, nego borba za savremenu hrvatsku državu i distanciranje od vrednosti iz komunističkog perioda.

„Lustracija je borba za savremenu hrvatsku državu sa pravilnim i čistim definicijama, lustracija je naša odluka da ne želimo imati posla s vrednostima pre 90-ih godina prošlog veka“, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara.

„Naša je odluka da se sve naše vrednosti savremene hrvatske države baziraju na Domovinskom ratu, braniteljima i Franji Tuđmanu“, istakao je on.

Zlatko Hasanbegović, Hrvatska - Sputnik Srbija
Predloženi hrvatski ministar kulture član proustaškog Počasnog blajburškog voda

„Ministar Crnoja je bio branitelj i heroj Domovinskog rata, policajac-specijalac“, istakao je Karamarko.

„Branitelji su jedno vreme bili izvrgnuti lovu na veštice, ponižavani da su lažni branitelji. Oni koji su sastavili spisak branitelja dobili su nekoliko desetina lažnih, a bila je cela hajka. Kao reakcija na to, idemo videti ko su bili agresori i mislim da je legitimno postaviti takva pitanja. Nije to lov na ljude, nego lov na istinu“, rekao je Karamarko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala