Vučić: Presuda Ivanoviću liči na političku silu

© Tanjug / OKSANA TOSKICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da presuda Oliveru Ivanoviću još nije pravosnažna i da će biti još borbe, ali da više liči na političku silu nego na pravo i pravdu.

On je dodao i da će država učiniti sve kako bi pomogla Ivanoviću i njegovoj porodici.

Skup podrške Oliveru Ivanoviću u Beogradu - Sputnik Srbija
Skup podrške Oliveru Ivanoviću

„Očigledno je da je neko drugi hteo da čini ustupke albanskoj strani, smatrajući da treba da dobiju nekakve nagrade, da iz meni nepoznatog razloga budu nagrađeni što nisu nijedno slovo ispunili iz sporazuma koji smo potpisali 25. avgusta, ali to je nama nauk da treba još više da radimo i da se borimo“, rekao je Vučić za RTS u Davosu.

Upitan koliko presuda Ivanoviću može da ugrozi nastavak dijaloga Beograda i Prištine, premijer je istakao da ne želi da izgovara teške rečenice i da i najteže situacije moraju da se rešavaju razgovorom.

„Ja nisam od onih koji lupaju šakom o sto i stvari presecaju, sve i najteže situacije moraju da se rešavaju razgovorom. Videli ste neke koji su govorili da na razgovore ne žele da dođu, ali videćete da će ipak doći“, rekao je Vučić.

On je ponovio da će Srbija pomoći Ivanoviću i njegovoj porodici, ali će se boriti i za svoje nacionalne interese.

„Razumeli smo poruku svih onih koji su tu poruku želeli da nam pošalju. Borićemo se za naše interese, za poštovanje međunarodnog i domaćeg prava i sporazume koji smo potpisali sa Prištinom u Briselu i tražićemo njihovo puno ispunjenje. Neće biti lako, ali nastavljamo da se borimo“, poručio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala