Rusija među top 50 zemalja po konkurentnosti

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na listi rejtinga konkurentnosti koja je predstavljena na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu nalazi se 140 država. Prva tri mesta pripala su Švajcarskoj, Singapuru i Sjedinjenim Američkim Državama.
Blumberg sedište - Sputnik Srbija
Blumberg: Rusija među najinovativnijim svetskim ekonomijama

Prošle godine Rusija se popela na međunarodnom rejtingu konkurentnosti zemalja za 8 pozicija i nalazi se na 45. mestu, navodi se u izveštaju objavljenom na sajtu Svetskog ekonomskog foruma. Na listi se nalazi ukupno 140 država.

Rejting konkurentnosti koji je predstavljen u Davosu je napravljen, polazeći od 12 parametara među kojima su efikasnost tržišta, razvoj finansijskog tržišta, kulture preduzetništva, razvoja investicija, makroekonomskih pokazatelja i ostalih.

Prva tri mesta zauzimaju Švajcarska, Singapur i Sjedinjene Države. Zatim slede Nemačka, Holandija, Japan, Hongkong i Finska. Na poslednjim mestima su Mauricijus, Čad i Gvineja.

Saopšteno je ranije da je Rusija zauzela 12. mesto na spisku najinovativnijih ekonomija na svetu. Rejting su sastavili analitičari „Blumberga“ koji su Rusiji dali 78,85 poena. Ekonomija Rusije je, prema pokazateljima inovativnosti, preskočila takve zemlje kao što je Austrija, Norveška, Belgija, Velika Britanija, Holandija, Kanada, i Kina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala