Sirijska vojska uništila preko 1.600 objekata terorista

© AFP 2023 / GEORGE OURFALIAN Tenkovi sirijske vojske ulaze u selo u blizini vojne avio-baze Kvejris, na istoku severne sirijske provincije Alep, u novembru 2015.
Tenkovi sirijske vojske ulaze u selo u blizini vojne avio-baze Kvejris, na istoku severne sirijske provincije Alep, u novembru 2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska armija je od kraja decembra uništila 1.662 objekata terorista, uključujući komandne centre i podzemne fabrike za proizvodnju municije, saopštila je komanda Sirijske vojske.

Paralelno sa kopnenim snagama, sirijska avijacija izvršila je 481 vazdušni napad i to u provincijama Damask, Homs, Hama, Idlib, Alep i Dejr el Zor, navodi komanda.

Iljušin Il-76 u akciji isporuke humanitarne pomoći Siriji - Sputnik Srbija
Rusija dostavila 50 tona humanitarne pomoći u Deir el Zor

Pored toga, navodi se da je u provinciji Idlib uništen štab terorista odakle su se sprovodili raketni napadi, kao i četiri komandnih centara i podzemna fabrika za proizvodnju municije.

U Alepu su uništena tri skladišta sa oružjem, komandni centar i nekoliko desetina džipova sa instaliranim mitraljezima.

Istovremeno, oslobođeno je preko 15 mesta u provinciji Hama, uništen je glavni centar terorista u gradu Salma, a nastavlja se napad ka jugoistoku provincije Homs, gde je ubijeno najmanje 40 terorista.

Predstavnik sirijske armije Ali Majhub rekao je da je uspeh ofanzive primorao teroriste da beže u pravcu Turske i Jordana, kao da je izazvao mnoštvo nesuglasica u samoj komandi.

On je naveo da će vojska nastaviti da sprovodi napade uz pomoć pobunjenika i vazdušne podrške ruske avijacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala