Putin pozvao Jevreje da emigriraju u Rusiju (video)

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin sa predstavnicima Evropskog jevrejskog kongresa
Ruski predsednik Vladimir Putin sa predstavnicima Evropskog jevrejskog kongresa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je Jevreje da emigriraju u Rusiju nakon što se predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Vjačeslav Kantor požalio da je status Jevreja u mnogim evropskim zemljama gori nego što je bio nakon Drugog svetskog rata.

„Neka dođu kod nas. Iz Sovjetskog Saveza su odlazili, sada neka se vrate“, rekao je Putin i dodao da ne misli da je situacija po pitanju antisemitizma toliko loša.

„Video sam neke reportaže u kojima se govori da se Jevreji plaše da  da stave na glavu kipu (kapa koju Jevreji nose), da pojedini čak pokušavaju da sakriju svoju nacionalnost, iako ne mislim da je sve tako loše“, rekao je ruski predsednik.

Kantor je, sa druge strane, poručio Putinu da je on „oduvek bio, ostao, i izrazio nadu da će i u buduće biti prijatelj jevrejskog naroda“, dodavši da je u Evropi sve prisutniji antisemitizam zbog kojeg Jevreji polako napuštaju Stari kontinent.

Pored toga, rekao je Kantor, Evropski jevrejski kongres podržava Rusiju u borbi protiv terorista DAEŠ-a jer „ruska avijacija ne brani samo interese Rusije, već i štiti Evropu“, prenele su RIA Novosti.

Istovremeno, Putin je rekao da je Evropski jevrejski kongres saveznik Rusije u borbi protiv antisemitizma i zahvalio se toj organizaciji zbog napora protiv glorifikacije nacizma.

„Vaša organizacija je jedna od najvećih nevladinih struktura koja se zajedno sa Rusijom bori protiv ksenofobije, antisemitizma i ekstremističkih pogleda na svet. Takođe, vi ste naši saveznici u očuvanju sećanja na katastrofalne posledice Drugog svetskog rata – katastrofe koja je izazvala najveću štetu čovečanstvu“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala