Sud oslobodio Mušarafa

© AFP 2023 / ASIF HASSANPervez Mušaraf, bivši predsednik Pakistana, general i načelnik Generalštaba pakistanske armije.
Pervez Mušaraf, bivši predsednik Pakistana, general i načelnik Generalštaba pakistanske armije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud u Pakistanu oslobodio je bivšeg predsednika države i načelnika Generalštaba pakistanske armije Perveza Mušarafa krivice za ubistvo lidera pobunjenika, što je jedan od tri sudska slučaja sa kojima se suočio po povratku iz egzila, saopštio je danas njegov advokat.
Predsednik Pakistana Pervez Mušaraf - Sputnik Srbija
Pakistan podržavao Talibane protiv Rusije

„Sud je odbacio sve optužbe protiv bivšeg predsednika Perveza Mušarafa i ostalih optuženih u ovom slučaju“, izjavio je bivši pakistanski ministar unutrašnjih poslova Aftab Šerpao, koji je takođe bio optužen, a prenela agencija AFP.

Presudu suda za antiterorističke slučajeve u gradu Kveta u slučaju ubistva lidera pobunjenika Navaba Akbara Bugtija su potvrdili advokati sa obe strane.

Bugti je ubijen u vojnoj operaciji 2006. godine, što je izazvalo proteste širom Pakistana i podstaklo pojačanu aktivnost separatista u provinciji Baludžistan, koja je siromašna, ali bogata prirodnim resursima.

Mušaraf, koji je preuzeo vlast u državi u puču 1999, a podneo ostavku 2008. godine, nalazi se u kućnom pritvoru u Karačiju zbog mnogobrojnih sudskih slučajeva koji se vode protiv njega.

Među optužbama protiv njega su optužba za uvođenje vanrednog stanja 2007. godine, kao i optužbe vezane za atentat na lidera opozicije Benazira Buta iste godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala