Ako Austrija i Slovenija zatvore granice, i Hrvatska će

© AP Photo / Darko BandicTomislav Karamarko
Tomislav Karamarko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukoliko Slovenija i Austrija zatvore svoje granice, to će učiniti i Hrvatska, najavio je danas lider HDZ-a Tomislav Karamarko, koji će, kako je ranije najavljeno, u novoj hrvatskoj vladi biti na poziciji zamenika premijera Tihomira Oreškovića.

„To ćemo napraviti i mi. To je domino-efekt koji će cela Evropa morati da ispoštuje. Šta ćemo s tolikim imigrantima ako ih druge države neće“, rekao je Karamarko.

Slovenija i Austrija zatvaraju granice, Hrvatska i Makedonija najavile

„Pribećićemo onim metodima i sredstvima kojima pribegavaju i naše partnerske zemlje“, rekao je Karamarko novinarima, preneo je hrvatski portal „Indeks“.

On je izrazio zabrinutost mogućom eskalacijom izbegličke krize, istakavši da je to posledica nerada i nekooperativnosti još aktuelne vlade koja je, kako je upozorio, izbegavala ući u meritum problema i razgovarati sa hrvatskim susedima i partnerima u EU o toj krizi.

„Ako Slovenija zatvori granicu prema Hrvatskoj i ako mešovite nemačko-austrijsko-slovenačke granične patrole budu obilazile našu granicu sa Slovenijom, znači da će Hrvatska postati ’slepo crevo‘, na šta već mesecima upozorava HDZ da se ne sme dogoditi“, istakao je on.

Podsetivši da su teroristi koji su izvršili napad u Parizu prošli kroz Hrvatsku, Karamarko je rekao da je „vreme da ova vlada ode i da što pre bude zaboravljena“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala