Ruski studio ponudio Dikapriju da glumi Lenjina

© REUTERS / Toby MelvilleLeonardo Dikaprio
Leonardo Dikaprio - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski filmski studio „Lenfilm“ reagovao je na izjavu Leonarda Dikaprija da je zainteresovan da igra nekog od poznatih Rusa, time što mu je ponudio saradnju na filmu o Vladimiru Lenjinu.

Ruski filmski studio „Lenfilm“ reagovao je na izjavu Leonarda Dikaprija da je zainteresovan da igra nekog od poznatih Rusa, tako što mu je ponudio saradnju na filmu o Vladimiru Lenjinu.

Leonardo Dikaprio Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Dikaprio: Voleo bih da glumim Putina

Studio „Lenfilm“ iz Sankt Peterburga ponudio je Leonardu Dikapriju da igra mladog Vladimira Lenjina u filmu o revolucionaru, nakon što je glumac dao intervju u kojem je izrazio interesovanje da glumi Lenjina, Raspućina ili ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Uvek je interesantno snimati filmove. Leonarda Dikaprija često porede sa Lenjinom iz mladosti. Imamo dovoljno materijala da prikažemo eru revolucije“, rekao je portparol „Lenfilm“ Valerij Karlov za Baltika FM.

„Lenfilm“ je najstariji studio u Rusiji, koji vuče korene još iz 1914, kada je lokalni vojni komitet u Sankt Peterburgu počeo da snima filmove. Godine 1918. studio se proširio i postao Filmski komitet Sankt Peterburga i otvorio je 68 bioskopa u tom gradu. Nakon dve decenije preimenovan je u „Lenfilm“.

glumac Leonardo Di Kaprio - Sputnik Srbija
Leonardo Dikaprio i Met Dejmon nominovani za Oskara

Dikaprio, koji je nedavno šesti put nominovan za Oskara, u subotu je izjavio da bi voleo da na filmu odigra Vladimira Putina.  On je pomenuo da je ruskog predsednika upoznao 2010. godine na internacionalnom samitu u Sankt Peterburgu o zaštiti tigrova.

„Putin je veoma, veoma interesantan, baš bih voleo da ga glumim“, rekao je Dikaprio.

On je objasnio da njegova fondacija podržava projekte za zaštitu tigrova i dodao da je sa Putinom razgovarao o zaštiti tih veličanstvenih životinja, a ne o politici.

„Lenjin bi takođe bio interesantna uloga, a voleo bih da igram i Raspućina. Mislim da treba da bude više filmova o ruskoj istoriji, jer Rusija ima toliko priča, sa gotovo šekspirovskim kvalitetom. Za glumca je to fascinantno“, rekao je Dikaprio. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala