Dvadeset poginulih u vazdušnom udaru u Jemenu

© REUTERS / Khaled AbdullahPolicajac stoji na ruševinama policijske stanice u Sani koju je bombardovala koalicija predvođena Saudijskom Arabijom
Policajac stoji na ruševinama policijske stanice u Sani koju je bombardovala koalicija predvođena Saudijskom Arabijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na policijsku zgradu u Sani, prestonici Jemena, poginulo je najmanje 20, a povređeno petnaestak ljudi, saopštili su danas lokalni zvaničnici.
Ratno vazduhoplovstvo Saudijske Arabije nanosi udare po teritoriji Jemena - Sputnik Srbija
HRV: Na Jemen bačene stare kasetne bombe

Ti zvaničnici, lojalni šiitskim pobunjenicima Hutima, naveli su da se veruje da je u ruševinama zgrade u centru Sane i dalje zarobljeno oko 30 ljudi, prenela je agencija AP.

U eksploziji su takođe uništena policijska vozila koja su bila parkirana u dvorištu zgrade, a oštećene su i obližnje kuće, navode zvaničnici.

Poginuli i povređeni su policajci i pobunjenici, a pogođena zgrada je služila za okupljanje bezbednosnih snaga, dok su je Huti povremeno koristili kao tačku okupljanja za snage koje se upućuju u druge delove Jemena.

Koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom je u martu 2015. pokrenula vazdušne udare u Jemenu protiv Huta i njihovih saveznika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala