Tri Amerikanca kidnapovana u Bagdadu

© AFP 2023 / ALI AL-SAADIAmerički vojnici stoje u stavu mirno ispred američkih i iračkih (D) zastavama tokom ceremonije primopredaje u blizini iračkog grada Havija
Američki vojnici stoje u stavu mirno ispred američkih i iračkih (D) zastavama tokom ceremonije primopredaje u blizini iračkog grada Havija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri američka vojnika i prevodilac su navodno kidnapovani od strane militanata u iračkoj prestonici Bagdad danas.

Iako nisu potvrdili identitete otetih, iračka nezavisna novinska agencija „Akad njuz“ navela je da su američka vojna lica i prevodilac među zarobljenima na jugu Bagdada.

Američka ambasada u Bagdadu potvrdila je da je „nekoliko“ američkih građana nestalo. „Radimo u punoj saradnji sa iračkima vlastima da pronađemo i vratimo pojedince“, rekao je portparol Ambasade SAD Skot Bolz.

Navodi tek treba da se utvrde, ali arapski informativni kanal „Arabija“ saopštava da su ih potvrdili „dobro obavešteni izvori u Bagdadu“.

Iz američke ambasade u iračkoj prestonici saopštili su da su upoznati sa navodima, ali da još uvek ne mogu da komentarišu.

„Svesni smo izveštaja da su američki građani nestali u Iraku“, zvaničnik Stejt departmenta, koji je želeo da ostane neimenovan, rekao je za Rojters.

„Radimo u punoj saradnji sa iračkima vlastima da pronađemo i vratimo pojedince.“

„Bezbednost i sigurnost američkih građana u inostranstvu je naš najveći prioritet“, dodao je Kirbi u svojoj izjavi.

Prema Si-En-Enovom dopisniku Majklu Holmsu, koji se poziva se na visokog zvaničnika za bezbednost, tri američka vojnika su nestala u iračkoj prestonici pre dva dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala