U Maleziji uhapšen terorista koji je spremao napad

© AP Photo / Joshua PaulMalezija, policija
Malezija, policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija Malezije uhapsila je u petak teroristu DAEŠ-a (takozvane Islamske države) koji je pripremao teroristički napad u zemlji, prenosi agencija Rojters.

Muškarac je uhapšen u petak na železničkoj stanici nedaleko od centra prestonice Kuala Lumpura. Kod osumnjičenog su pronađeni oružje i dokumenti koji ukazuju na pripadnost DAEŠ-u. Uhapšeni je priznao da je planirao da se raznese.

Burkina Faso, napad islamista - Sputnik Srbija
Burkina Faso: Iz hotela oslobođeni taoci, 30 mrtvih

Prema rečima generalnog inspektora policije Halida Abu Bakra, 28-godišnji muškarac je saopštio da je dobio uputstva od člana DAEŠ-a iz Sirije. Drugi detalji zasad nisu poznati. 

Inspektor je dodao da je policija između 11. i 15. januara uhapsila još trojicu osumnjičenih za podršku DAEŠ-u. Svi su oni bili uhvaćeni na međunarodnom aerodromu Kuala Lumpura po povratku iz Turske, gde su uhapšeni nakon pokušaja da se domognu Sirije. 

U četvrtak je malezijska policija objavila najviši stepen terorističke pretnje u zemlji povodom terorističkih napada širom sveta. Mere predostrožnosti preduzete su na mestima okupljanja velikog broja ljudi, kao i na granicama, kako bi se sprečio mogući ulazak terorista u zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala