Makedonija: Albanci se poradovali premijeru iz svojih redova

© Flickr / Andrzej WójtowiczSkoplje, džamija
Skoplje, džamija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što su pojedini mediji objavili da je makedonski premijer Nikola Gruevski u četvrtak podneo ostavku, prištinski list „Zeri“ je objavio da je „san svih Albanaca postao stvarnost“, odnosno da je Makedonija dobila premijera Albanca. Gruevski je ostavkku podneo tek danas.

Ostavkom premijera Gruevskog, njegov zamenik Musa Džaferi je automatski postao novi premijer do imenovanja novog iz redova VMRO, a to bi prema najavama trebalo da bude Emil Dimitriev, piše prištinski dnevnik.

Nikola Gruevski premijer Makedonije - Sputnik Srbija
Gruevski danas podnosi ostavku

Ukoliko je Gruevski dao ostavku, da li to defakto znači da je sada Musa Džaferi premijer Makedonije, zapitao je Dželjaj Neziri i za „Zeri“ kratko odgovorio: „Da, ostavka Gruevskog znači da je Musa Džaferi defakto postao premijer Makedonije“.

Gruevski je, međutim, juče samo najavio da će podneti ostavku. Gruevski je ostavku podneo danas u podne makedonskom Sobranju, jer je danas istekao rok da se on povuče sa te pozicije prema dogovoru koji su četiri makedonske partije postigle u Pržinu prošle godine, a sve radi prevazilaženja političke krize i održavanja prevremenih parlamentarnih izbora 24. aprila.

Na sednici Sobranja za tehničkog premijera biće izabran Emil Dimitriev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala