Prioritet spoljne politike Rusije su zemlje ZND

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni prioritet spoljne politike Moskve zasniva se na jačanju saradnje sa Zajednicom nezavisnih država (ZND), kao i sa Abhazijom i Južnom Osetijom, navodi se u saopštenju zamenika sekretara Saveta bezbednosti Rusije Rašida Nurgalijeva.

Nova Strategija nacionalne bezbednosti podrazumeva saradnju Rusije i sa partnerima iz Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju (ODKB), ali i sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

Kremaljska lepotica postavlja se na glavnom trgu i ona je glavna jelka u Rusiji. - Sputnik Srbija
Putin odobrio promenjenu Strategiju nacionalne bezbednosti Rusije

U saopštenju Nurgalijeva navodi se da je ključni pravac Strategije jačanje odnosa sa ZND, uključujući Abhaziju i Južnu Osetiju.

On takođe izdvaja i nastavak integracije na prostoru zemalja učesnica ODKB, ali i Evroazijske ekonomske unije, kao i sa Belorusijom.

„Saradnja u najrazličitijim aspektima regionalne i međunarodne bezbednosti doprineće stvaranju stabilnije situacije u samim državama-članicama, kao i u regionima koji se graniče sa tim zemljama“, stoji u komentaru Nurgalijeva.

Pored Belorusije, reč je o saradnji sa Azerbejdžanom, Jermenijom, Kazahstanom, Kirgistanom, Moldavijom, Tadžikistan i Uzbekistanom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala