Turska pritvorila tri državljanina Rusije zbog terorističkog napada u Istanbulu

© AFP 2023 / OZAN KOSEEksplozija u Istanbulu
Eksplozija u Istanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska policija pritvorila je tri ruska državljana osumnjičena da imaju veze sa samoubilačkim napadom koji je u utorak izveden u Istanbulu, u kome je poginulo 10 turista javila je danas turska novinska agencija Dogan.

Policija je u mediteranskom gradu Antaliji, takođe, zapleniila i dokumenta i kompakt diskove tokom pretresa objekta u kome su osumnjičeni boravili, preneo je Rojetrs.

Za sada nije jasno kada su osumnjičeni pritvoreni, a ruski konzulat u Antaliji je, u međuvremenu, potvrdio da su tri Rusa pritvorena zbog sumnji da imaju veze sa ektremistima DAEŠ-a.

Ankara - Sputnik Srbija
U Ankari uhapšeno 16 terorista osumnjičenih za napad u Istanbulu

I portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Moskva još uvek radi na razjašnjenju situacije oko hapšenja tri ruska državljanina u Turskoj.

Prema njenim rečima, ruski državljani odbili su da razgovaraju sa oficijelnim predstavnicima Rusije u Istanbulu.

Sirijski bombaš samoubica juče ujutro se razneo u turističkoj četvrti u centru Istanbula, na trgu Sultanahmet, izazvavši snažnu eksploziju u kojoj je ubijeno 10, a ranjeno 15 ljudi.

Još niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, a turske vlasti veruju da iza napada stoje teroristi DAEŠ-a.

Prethodno je saopšteno da je policija u Ankari uhapsila 16 ljudi koji su osumnjičeni za pripremu terorističkih napada, javili su lokalni mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala