Rusija: Stvaranje patuljaste države u Siriji — notorna glupost

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjave Ankare o navodnim planovima Moskve da u Siriji pokuša da stvori patuljastu državu su pokušaji da sa sebe skine sumnju oko mešanja u unutrašnja pitanja Damaska, izjavio je izvor iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Rusija hoće da stvori patuljastu državu u Siriji

„Izjava turskog predsednika o stvaranju kvazidržave u sirijskoj provinciji Latakija je notorna glupost. To je pokušaj da se iskoriste zategnuti odnosi sa Rusijom kako bi se skinuo nišan sa Turske kao zemlje koja se direktno meša u unutrašnja pitanja.“

Izvor iz Ministarstva je istakao da se Rusija već nekoliko godina zalaže za potpuni suverenitet Sirije kako bi funkcionisala po demokratskim i svetskim vrednostima.

Prethodno je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio da je Rusija pripremala tle za stvaranje patuljaste države u Siriji u oblasti severne provincije Latakija, kako bi odatle izvodila napade na Turkmene.

On je takođe napao Iran, izjavivši da Teheran pokušava da proširi sferu svog uticaja u zemljama kao što su Sirija, Irak i Jemen kako bi razbuktao sukobe u njima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala