Rusija treba da bude spremna za svaki scenario

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je vladu da pažljivo prati razvoj situacije na tržištu sirovina i na berzi i da bude spremna za sve varijante razvoja ruske ekonomije, ali je napomenuo da to ne znači da su u ovom trenutku potrebne bilo kakve drastične promene.
Ruski premijer Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev: Rusija drži stvari pod kontrolom

„Moramo da budemo spremni za svaki mogući razvoj situacije“, rekao je Putin na sastanku sa članovima kabineta ministara. 

Ruski predsednik je skrenuo pažnju na to da se menja situacija na tržištu.

„Znam da je vlada već pristupila analizi ovog rada, skrećem vašu pažnju na to da su to izuzetno važna pitanja. Moramo da budemo spremni za svaki razvoj situacije na tržištu sirovina, na berzi, veoma pažljivo to da pratimo i da imamo scenario razvoja ruske ekonomije za svaku varijantu“, izjavio je Putin i pozvao da se tom radu priključe ne samo predsednik vlade, Ministarstvo finansija i Ministarstvo za ekonomski razvoj nego i svi drugi resori.

On je naglasio da „to ne znači da je potrebno nešto odmah drastično menjati“. 

Godišnja konferencija predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin: Ekonomija se oporavlja i počinje da raste

Prema rečima Putina, bez obzira na kolebanja na spoljnim tržištima, ruske vlasti su uspele da se ponašaju „u najvećem stepenu uravnoteženo, profesionalno“.

„O tome, uzgred, govori i manji deficit budžeta, manji nego onaj na koji smo računali — to je 2,6 procenata BDP-a u prošloj godini“, rekao je predsednik i dodao da je to odličan makroekonomski pokazatelj s tačke gledišta balansiranja finansija i budžeta.

On je pozvao da se isto tako uravnoteženo, profesionalno i blagovremeno reaguje na one probleme koji će se pojaviti u svetskoj i ruskoj ekonomiji 2016. godine. 

„Računaćemo na to da će se situacija menjati na bolje, ali kao i uvek radimo tako da budemo spremni za bilo koji razvoj događaja, ponavljam još jednom“, rekao je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala